اگر صاحب وب سایت هستید ، مطمئنا می دانید که نام دامنه برای برند آنلاین شما چقدر مهم است. آیا می دانید که یک نام دامنه ساختاری از عناصر مختلف دارد؟ در این مقاله ، ما یکی از آنها را پوشش خواهیم داد و به این سوال پاسخ می دهیم که TLD چیست؟
در ادامه با ما در شتابان هاست همراه باشید.
top-level domain یا TLD آخرین بخش نام دامنه شما است ، عنصری که بعد از آخرین نقطه قرار دارد. همانطور که در انتهای آن قرار دارد ، به عنوان پسوند دامنه نیز شناخته می شود.
قبل از ادامه ، باید بدانید که یک نام دامنه به سه سطح تقسیم می شود – زیر دامنه واقع در قسمت جلویی یا سمت چپ ، دامنه یا برچسب سطح دوم واقع در وسط ، و دامنه سطح بالا واقع در پشت یا سمت راست نام دامنه.
نام دامنه ای که دامنه سطح دوم و بالایی دارد ، یک دامنه کاملاً واجد شرایط را تشکیل می دهد.
برای روشن تر شدن این موضوع ، بگذارید یک مثال از نام دامنه – sub.example.com را تجزیه کنیم.
همه این سطوح دامنه با یک “نقطه” از هم جدا می شوند.
همانطور که می بینید دامنه سطح بالا com است – این نشان می دهد که این سایت یک سایت تجاری است.
ICANN براساس هدف ، مالک و موقعیت جغرافیایی وب سایت ، TLD را به سه دسته اصلی طبقه بندی می کند ، یعنی:
gTLD رایج ترین دامنه ای است که به همه طیف کاربران امکان ثبت اجازه می دهد. آشناترین نمونه های این نوع دامنه سطح بالا عبارتند از:
sTLD نوعی دامنه سطح بالا است که توسط سازمانهای خصوصی اداره می شود. کاربرانی که می خواهند سایت خود را در این دامنه ثبت کنند باید از قوانین خاصی پیروی کنند. برخی از نمونه های sTLD عبارتند از:
کد کشور TLD کد محل ISO یا منطقه را یادداشت می کند. کد ISO یک کد دو حرف است که نام مناطق خاصی را نشان می دهد. مثالهای متداول این نوع TLD عبارتند از:
از آنجا که دامنه های سطح بالا بر اساس آنچه وب سایت با آن دسته بندی می شوند ، می توانند برای شناسایی هدف ، مالک یا موقعیت جغرافیایی وب سایت – بدون حتی دیدن محتوای وب سایت استفاده شوند.
به عنوان مثال ، دامنه سطح بالا .edu نشان می دهد که وب سایت برای اهداف آموزشی استفاده می شود یا متعلق به موسسات آموزشی است.
نکته ای که باید توجه داشت این است که چندین وب سایت می توانند با همین نام اما دامنه های مختلف سطح بالا مشترک باشند. بنابراین ، می توان گفت که “shembull.com” با “shembull.edu” یکسان نیست.
حال باید توجه داشته باشید که “WordPress.org” کاملاً متفاوت از “WordPress.com” است ، حتی اگر آنها یک نام دامنه سطح دوم را به اشتراک بگذارند.
هنگام اطمینان از ثبت نام دامنه ، باید اطمینان حاصل کنید که دامنه سطح متوسط را برای اطمینان از در دسترس بودن آن ، دو برابر کنید و مطمئن شوید که دامنه سطح بالایی مناسب را برای وب سایت خود انتخاب کرده اید.
امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه.
ما رو تو شتابان هاست دنبال کنید. 🙂