امروز ما میخواهیم به شما موضوع DNS چیست و نحوه عملکرد آن را به شما توضیح دهیم. شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که DNS و چه کاری انجام میدهد. ما را همراهی کنید تا با DNS آشنا شوید.
DNS مخفف Domain Name System می باشد. Domain اسمی است که به وب سایت اشاره می کند. DNS سیستمی است که اتصال بین وب سایت و Domain Name را برقرار می کند. هنگامی که شما یک وب سایت را ایجاد می کنید یک نام دامنه برای آن در نظر میگیرید و در آخر این نام Domain است که به وب سایت شما اشاره می کند .
در بیشتر مواقع تنظیمات DNS در کنترل پنل هاست و توسط شخصی که نام دامنه را ثبت میکند انجام می شود.
برای اینکه یک Domain بتواند به وب سایت اشاره کند در گام اول Domain باید در DNS Server ثبت شده باشد. DNS Server یک دیتابیس بزرگ است که شامل مجموعه ای از Domain ها و IP های مرتبط می باشد. به عنوان مثال اگر Google.com نام Domain ما باشد سایت به IP با آدرس DNS 64.233.167.99 ارتباط برقرار می کند.
DNS Server زیادی در شرکت های هاستینگ و سازمانهای مختلفی وجود دارد. DNS Server با یکدیگر ارتباط دارند بنابراین تنها کافی است که که شرکت هاستینگ مورد نظراتان نام Domain شما را ثبت کنند تا در کمتر از ۴۸ ساعت با سایر DNS های حاضر در سرتاسر جهان هماهنگ شود.
هنگامی که آدرس سایت در قسمت Address bar مرورگر نوشته می شود چندین اتفاق مختلف ایجاد میشود تا سایت درست را بیابد و قابل مشاهده شود . اولین رویدادی که اتفاق می افتد این است که Domain سایت به آدرس IP تبدیل می شود. این کار به پیدا کردن سایت درست کمک بسیاری می کند. با پیدا شدن سایت صحیح صفحه وب Load شده و نمایش داده خواهد شد.
ایتدا مرورگر , cache خود را بررسی می کند تا IP مرتبط با آدرس تایپ شده را بیابد در صورتی که آدرس IP وجود داشته باشد آن را resolve می کند و نمایش می دهد.
در صورتی که Domain مورد نظر resolve نشود مرورگر فایل های هاست و record های DNS را بررسی می کند. اگر record در فایل هاست وجود نداشته باشد DNS Server به طور پیش فرض و در صورتیکه مدخلی برای نام Domain وجود داشته باشد سایت مربوطه را نمایش می دهد.
حال اگر DNS server رکوردی برای Domain نداشته باشد مرورگر به دنبال Server در سایر نقاط دنیا می گردد و این کار از طریق ساختار سلسله مراتبی انجام می شود. اگر مرورگر نتوانست هیچ DNS Server را پیدا کند نام Domain سایت resolve نخواهد شد و خطای مربوط به کاربر نمایش داده می شود.
این کار با تغییر Host File قابل انجام است. Host File، فایلی است که در سیستم شما موجود است و مانند یک mini DNS server عمل میکند.
در زیر نمونه ای از این نوع فایل را می توانید مشاهده نمایید.
[pre] # برای مثال: # # ۱۰۲.۵۴.۹۴.۹۷ rhino.acme.com # source server # ۳۸.۲۵.۶۳.۱۰ x.acme.com # x client host ۱۲۷.۰.۰.۱ localhost [/pre]
خط آخر در این مثال آدرس ۱۲۷.۰.۰.۱ را به local host نگاشت می کند.
بنابراین زمانی که local host را تایپ می کنید وب سایت موجود بر روی local host لود خواهد شد.
[pre] ۱۲۷.۰.۰.۱ localhost ۱۴۸٫۲۵۱٫۲۴۱٫۲۰۲ web3rver.com # Staging server [/pre]
خط آخر به مرورگر می گوید تا آدرس web3rver.com را به ۱۴۸٫۲۵۱٫۲۴۱٫۲۰۲ نگاشت نماید و اگر دامین موجود باشد و به IP دیگری اشاره کند ، مرورگر آن را با ۱۴۸٫۲۵۱٫۲۴۱٫۲۰۲ جایگرین خواهد کرد.
این کار بدین دلیل است که مرورگر ابتدا فایل های هاست را چک کرده و اگر رکوردی در آن باشد همان را resolve و سراغ جایی دیگر نمی رود.
از آنجاییکه مرورگرها ابتدا local DNS server را بررسی می کنند می توانید رکورهای مرتبط را در DNS server داخلی خود تعریف نمایید تا عمل resolve در local انجام شود.
امیدواریم از مطلب بهره لازم را برده و برای شما مفید بوده باشد و با موضوع DNS چیست به علاوه نحوه عملکرد آن آشنا شده باشید.
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. ما را در شتابان هاست دنبال کنید.