اگر شما در هنگام بازکردن یک سایت در اینترنت و یا در هنگام ارتباط با یک سیستم مشکل دارید، با استفاده از دستور Traceroute می توانید متوجه شوید که مشکل ارتباط شما در کدام قسمت است. همچنین این دستور می تواند نقشه مسیر ارتباطی از کامپیوتر شما تا وب سروری که وب سایت مورد نظر بر روی آن قرار دارد را نشان دهد. ابزار Traceroute یک دستور خط فرمانی می باشد که در ویندوز و سیستم عامل های دیگر قابل استفاده است. مثل دستور Ping دستور Traceroute هم یک ابزار مفید برای عیب یابی و فهمیدن مشکل در اتصال به شبکه اینترنت است. این دستور نیز شامل Packet Loss و High Latency می باشد.
زمانیکه شما به یک وب سایت مانند www.shetabanhost.com متصل می شوید، ترافیک ارسالی از مسیرها و واسطه های مختلفی عبور می کند تا به مقصد برسد. همچنین شما می توانید با استفاده از این دستور میزان تاخیر بوجود آمده در هر توقف را نیز مشاهده کنید. اگر گاهی اوقات مشکلی در رسیدن به وب سایت مورد نظر دارید اما می دانید که آن وب سایت بدرستی کار می کند، قطعا در مسیر مشکلی وجود دارد، دستور Traceroute به شما نشان می دهد که مشکل در کدام قسمت از مسیر است.
از منظر فنی دستور Traceroute یک ترتیب متوالی از بسته ها را با استفاده از پروتکل ICMP ارسال می کند. هرکدام از این بسته ها مقداری را بررسی می کنند و دارای یک زمان مشخص می باشند. هرگاه زمان هر بسته ای به صفر برسد، روتر مورد نظر آن را برگشت داده و پیغام خطا نمایش داده می شود. با ارسال بسته ها به این شیوه، Traceroute مطمئن می شود که هر روتر در مسیر فعال هست یا نه.
این دستور را در ویندوز می توان در محیط CMD اجرا نمود. نحوه اجرا این دستور بسیار ساده می باشد. کافیست تا پس از باز کردن محیط CMD در ویندوز دستور Tracert را تایپ کرده و در مقابل آن آدرس مقصد را وارد کنید.
در سیستم عامل های مک و لینوکس از دستور Traceroute استفاده کنید.
اساس این دستور خیلی ساده است. اولین خط بیانگر روتر خود شما می باشد، خط بعدی به احتمال خیلی خیلی زیاد روتر ISP شما را نشان می دهد و به همین ترتیب همانطور که به سمت پایین می روید بیانگر روترهای دورتر و موجود در این مسیر می باشد.
قالب هر خط در این دستور بصورت زیر می باشد :
Hop RTT1 RTT2 RTT3 Domain Or IP Address
عبارت Hop : هرگاه که یک پکت از یک روتر عبور می کند نشان دهنده یک Hop می باشد.
عبارات RTT1 RTT2 RTT3 : زمان رفت و برگشتی است که یک پکت تا Hop مورد نظر طی می کند. اگر زمانی شما بجای مشاهده زمان مورد نظر علامت * را مشاهده نمودید، بدانید که هیچگونه پاسخی دریافت نکرده اید.
عبارت Domain Name یا IP Address : اگر Domain Name در دسترس باشد شما قادر خواهید بود که مکان روتر را متوجه شوید در غیر اینصورت فقط آدرس IP روتر مورد نظر به شما نشان داده می شود.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده و از آن بهره لازم را برده باشید. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
ما را در شتابان هاست دنبال کنید.