خطای ۵۰۳ Service Unavailable چیست؟

خطای ۵۰۳ Service Unavailable چیست؟

سعیده مهاجری

یکی از رایج ترین خطاهایی که هنگام وبگردی رخ می دهد، خطای “۵۰۳ Service Unavailable Error” است. این پیام نشان می دهد که وب سرور با مشکلات فنی مواجه است و قادر به رسیدگی به درخواست نیست. در این مقاله با ما همراه باشید تا معنای خطای ۵۰۳، دلیل دریافت کد HTTP 503 و نحوه عیب یابی این خطاها را به شما عزیزان توضیح دهیم.

خطای HTTP 503 چیست؟

هنگامی که یک صفحه وب را باز می کنید، مرورگر شما درخواستی را به سرور میزبان سایت ارسال می کند که داده های درخواستی و کد پاسخ را برمی گرداند. کد وضعیت پاسخ HTTP توسط سرور برگردانده می شود و به مشتری می گوید که آیا درخواست موفقیت آمیز بوده است یا خیر. کدهای پاسخ به پنج کلاس دسته بندی می شوند. کدهای بین ۵۰۰ تا ۵۹۹ نشان دهنده خطای سرور هستند. کد وضعیت HTTP 503 یک پاسخ خطای عمومی است که زمانی که سرور قادر به رسیدگی به درخواست نیست، باز می گردد. دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود سرور برای تکمیل درخواست و بازگرداندن خطای ۵۰۳ آماده نباشد. HTTP Error 503 به این معنی است که یک خطا در سرور وجود دارد و مانع اجرای درخواست کاربر می شود و کاربر به طور موقت به سرور دسترسی ندارد.

خطای 503 Service Unavailable چیست؟

اگر صفحه ای که از آن بازدید می کنید خطای ۵۰۳ را نشان می دهد، هیچ کاری نمی توانید انجام دهید زیرا مرورگر یا اتصال اینترنت شما باعث ایجاد خطا نمی شود. اگر خطا از سمت سرور باشد، می توانید برخی از گزینه های زیر را امتحان کنید:

  • مرورگر خود را مجدد باز کنید. وقتی مرورگر خود را به‌روزرسانی می‌کنید، احتمال دانلود صفحه کم است، اما با این وجود، ارزش امتحان کردن را دارد.
  • سعی کنید cache مرورگر خود را پاک کنید. اگر صفحه ای که خطای ۵۰۳ را نشان می دهد، cache باشد، مرورگر پس از پاک شدن cache، ورژن جدیدی از صفحه را درخواست می کند.
  • مدیر وب سایت ممکن است در این مدت مشکل وب سرور را برطرف کند.
  •  آخرین گزینه باقیمانده، تماس با پشتیبان وب سایت است. اگر مشکل رفع نشد با پشتیبان وب سایت تماس بگیرید.

عیب یابی خطای ۵۰۰ :

چندین دلیل مختلف می تواند باعث خطای سرور داخلی ۵۰۳ شود. رایج ترین آنها موارد زیر است:

  • Distributed Denial of service (DDoS) attack_ حمله DDoS تلاشی است که توسط یک طرف مخرب برای سرریز کردن پهنای باند یا منابع سیستم شما و آپلود بیش از حد آن انجام می شود. هنگامی که سیستم بیش از حد آپلود می شود، قادر به ارائه درخواست ها نیست.
  • Automated Maintenance_ ممکن است شما آن را ندانید، اما سرور شما ممکن است خدمات منظم یا تعمیر و نگهداری نرم افزار را انجام دهد. به عنوان مثال، اگر یک سایت وردپرس دارید، هر زمان که ورژن جدیدی وجود داشته باشد، به طور خودکار به آخرین ورژن به روز می شود. در طی فرآیند به روز رسانی، وردپرس خطای ۵۰۳ Service Unavailable را برمی گرداند.
  • Firewall settings_ اغلب یک فایروال با کانفیگ نادرست می تواند باعث خطای ۵۰۳ شود. این معمولا زمانی اتفاق می افتد که برنامه از یک شبکه توزیع محتوا یا (CDN) استفاده می کند. فایروال سرور ممکن است درخواست های CDN را به عنوان یک حمله تشخیص دهد و آنها را مسدود کند و در نتیجه خطای ۵۰۳ ایجاد شود.
  • Hacked site_ کد مخربی که وارد وب سایت شما می شود ممکن است منجر به خطای ۵۰۳ شود.
  • Issues with plugins and themes_ اگر از وردپرس یا CMS مشابه استفاده می کنید، خطای ۵۰۳ می تواند پس از به روز رسانی یا اصلاح یک plugin/theme ظاهر شود.
  • Node.js server_ اگر سایت مبتنی بر Node.js دارید، بررسی کنید که آیا سرور Node.js از کار افتاده است یا نه.

بهترین راه برای تشخیص اینکه چرا خطای ۵۰۳ رخ داده است، بررسی فایل های ورود به سرور است. مکان فایل های ورود به سیستم توزیع لینوکس و سرور شما بستگی دارد. متداول ترین مکان ها برای Apache و Nginx به صورت دستور زیر است:

/var/log/apache2/error.log
/var/log/httpd/error_log
/var/log/nginx/error_log

اگر برنامه شما بر روی Node.js ساخته شده است، گزارش های Node.js را بررسی کنید. به طور معمول، گزارش سرور حاوی اطلاعات دقیق در مورد خطای ۵۰۳ است که به شما در شناسایی و رفع این خطا کمک می کند.

جمع بندی :

خطای سرور داخلی ۵۰۳ یک کد وضعیت HTTP است به این معنی که مشکلی در وب سرور میزبان سایتی که شما بازدید می کنید رخ داده است.

امیدواریم مطالب مورد پسند بوده و از آن بهره لازم را برده باشید. خوشحال میشویم نظرات و سوالات خود را در قسمت دیدگاه به اشتراک بگذارید و ما را در شتابان هاست همراهی کنید.😊

ارسال دیدگاه جدید