یکی از مهمترین فاکتور ها برای انتخاب کردن یک کنترل پنل کابری راحت و آسان آن است. در ادامه امروز با ما در شتابان هاست همراه باشید تا به مقایسه دو کنترل پنل محبوب یعنی پلسک و سی پنل بپردازیم.
هر کنتزل پنل باید ۴ سرویس اصلی زیر را ارائه دهد:
اما بعلاوه ۴ مورد اصلی بالا هر کنترل پنل باید بتواند فیلتر نمودن هرزنامهها، مدیریت SSL، پشتیبانگیری، مدیریت نمایندگی فروش(Reseller)، مدیریت فایل، تحلیل ترافیک ورود به سیستم و موارد دیگر را بر عهده بگیرد. با این حال، تفاوت بسیار فاحشی میان این دو پنل وجود ندارد، و تفاوت آنها در مجموعه ویژگیهای اضافهای است که ارائه شده میکنند.
در این مقاله ما بیشتر راجع به دو کنترل پنل معروف یعنی پلسک و سی پنل صحبت خواهیم کردم.
یکی از روشهای مفید در کسب و کار، این است که تا جای ممکن تنوع خدمات خود را توسعه دهید. بازار میزبانی ویندوز، بازار بزرگی است و اگر شما قصد ورود به این بازار را دارید، پلسک پنل مناسبی برای شماست. سیپنل، کنترل پنلی است که صرفاً برای لینوکس طراحی شده است. در حالی که، پلسک میتواند هم بر روی سرورهای ویندوز و هم بر روی سرورهای لینوکس، با همان رابط و امکانات پیشفرض کار کند، لذا پلسک در بخش ساختار سیتمعامل محدودیتی ندارد.
سی پنل و پلسک با یک رابط تحت وب طراحی شده اند؛ این طراحی با استفاده از توابع مختلف و در قالب بخشهای مختلف سازماندهی شدهاند. سیپنل، در آخرین نسخه خود تغییرات زیادی را اعمال کرده و از پوسته ساده و قدیمی خود کاملا خارج شده است. برای یک مدیر سایت تازه کار، رابط کاربری سیپنل مناسبتر است، زیرا در آن مراحل کمتری برای ورود به ابزارها طراحی شده است.
اگر بخواهیم مقایسه نماییم، باید بگوییم که پلسک کمی شلوغتر است و در صفحه ی اول آن گزینههای بیشتری ارائه شده است.
از نظر امنیت می توان گفت تفاوتی میان سی پنل و پلسک وجود ندارد وهر دوی این پنلها، پیشنهاد میکنند افزونههایی همچون فایروالها، اسکنرهای آپلود فایل، فیلترهای ضدهرزنامه و احراز هویت چندمرحلهای، را نصب کنید.
ارائه پنلی که بتواند از تلفن همراه هم پشتیبانی کند امتیاز ویژه ای محسوب می شود مخصوصا امروزه که تلفن همراه یکی از وسایل کاربردی و روزمره شده است. پلسک همراه با نرم افزاری ارائه شده است که به طور کامل از سوی شرکت سازنده پشتیبانی می شود. بنابراین هر ویژگی جدیدی که به پلسک افزوده میشود، بر روی نرم افزار آن نیز موجود است. اما برای سیپنل، نرم افزاری ارائه نشده است. هر چند، در بازار برنامه های متنوعی وجود دارند که این امکان را برای سیپنل فراهم می آورند، اما این نرمافزارها توسط تیم سیپنل طراحی نشده اند.
امکان دیگری که مدیران سایت به آن نیاز دارند، دسترسی به پنل نمایندگی است. پنل نمایندگی بخشی است که در آن میتوانید کاربران مختلف را تعریف کنید و برای هر یک از آنها سایت راه اندازی کنید. این بخش برای نمایندگان فروش شرکت شما، بسیار مناسب است. معمولاً نمایندگان فروش شما، تمایل دارند با نام تجاری خود فعالیت داشته باشند و سرویسهای شما را نیز در قالب بسته های سفارشی خود به بازار عرضه نمایند. سیپنل، از نرمافزار تحت وب دیگری برای مدیریت نماینده فروش استفاده میکند؛ پنلی با نام WHM برای این منظور طراحی داده شده است. اما پلسک همانند سی پنل بخشی به عنوان بخش مدیریت نمایندگی ندارد.
اگر ما چندین سرویس داشته باشیم، یکی از مشکلات ما این میشود که بتوانیم سرورهای متعددی را با همان سطح از پیکربندی نگهداری و کنترل نماییم. ورود به تک تک سرورها، می تواند بسیار سخت و طاقت فرسا باشد. سی پنل قابلیتی را با نام Server Clustering ارائه داده است که با استفاده از آن، مدیر سرور میتواند با استفاده از یک فرمان تمام سرورها را به روزرسانی نماید. پلسک نیز قابلیتی با نام Multi Server ارایه کرده است، که میتوان سرورهای مختلف را در یک پنل مدیریت کرد.
انتخاب بین پلسک و سی پنل یک امر سلیقه ایست و نمیتوان گفت کدام یک بهتر هستند اما در چند سال اخیر سی پنل خود را اثبات کرده است.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
ما را در شتابان هاست دنبال کنید.