Python یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی در جهان است. پایتون با یادگیری ساده و آسان، انتخابی محبوب برای مبتدیان و توسعه دهندگان باتجربه است. پایتون کاملاً یک زبان برنامه نویسی متنوع است. می توان از آن برای ساخت انواع برنامه ها، از اسکریپت های ساده گرفته تا الگوریتم های یادگیری پیشرفته ماشین استفاده کرد. CentOS 8 شامل ورژن ۳٫۶ پایتون است که با استفاده از ابزار dnf قابل نصب یا به روزرسانی است. در زمان نوشتن مقاله، پایتون ۳٫۸ آخرین ورژن اصلی زبان پایتون است. پایتون ۳٫۸ شامل بسیاری از ویژگی های جدید مانند عبارات انتساب، پارامترهای فقط موقعیتی، پشتیبانی از رشته های f و موارد دیگر است. پایتون ۳٫۸ در مخازن استاندارد CentOS 8 در دسترس نیست. در این آموزش با ما همراه باشید تا شما عزیزان را با نحوه ساخت پایتون ۳٫۸ بر روی CentOS 8 و همچنین نحوه ایجاد یک محیط مجازی آشنا کنیم.
کامپایل کردن پایتون از source کد به کامپایلر C / C ++ و سایر بسته های dev نیاز دارد. اولین کاری که باید انجام شود نصب بسته های لازم برای ساخت پایتون از source کد در CentOS 8 است. برای انجام این کار، دستورات زیر را به عنوان کاربر root یا sudo اجرا کنید:
sudo dnf groupinstall 'development tools'
sudo dnf install bzip2-devel expat-devel gdbm-devel \
ncurses-devel openssl-devel readline-devel wget \
sqlite-devel tk-devel xz-devel zlib-devel libffi-devel
با استفاده از source wget کد آخرین ورژن را از صفحه دانلود پایتون دانلود کنید. در حال حاضر، آخرین ورژن Python 3.8، ورژن ۳٫۸٫۱ است. اگر ورژن جدیدی برای دانلود وجود دارد، متغیر VERSION را در دستور زیر تغییر دهید:
wget https://www.python.org/ftp/python/${VERSION}/Python-${VERSION}.tgz
وقتی دانلود کامل شد، gzipped archive را اکسترکت کنید:
tar -xf Python-${VERSION}.tgz
به دایرکتوری منبع پایتون تغییر دهید و اسکریپت کانفیگ را اجرا کنید که تعدادی بررسی را انجام می دهد تا مطمئن شود همه پیش نیازهای سیستم شما وجود دارد:
cd Python-${VERSION}
./configure --enable-optimizations
گزینه –enable-optimizations با اجرای چندین تست، باینری پایتون را بهینه می کند. این روند ساخت را کندتر می کند. فرآیند ساخت پایتون ۳٫۸ را با اجرای دستور زیر شروع کنید:
make -j 4
-j را برای مطابقت با تعداد هسته های پردازنده خود تغییر دهید. با تایپ nproc می توانید شماره را پیدا کنید. پس از اتمام فرآیند ساخت، باینری های پایتون را نصب کنید:
sudo make altinstall
لطفاً از make install استاندارد استفاده نکنید زیرا باینری پیش فرض سیستم پایتون را بازنویسی می کند. Python 3.8 بر روی سیستم CentOS شما نصب شده است و می توانید از آن استفاده کنید. آن را با تایپ کردن دستور زیر تأیید کنید:
python3.8 --version
خروجی باید ورژن پایتون را نشان دهد:
Python 3.8.1
محیط مجازی پایتون به شما امکان می دهد ماژول های پایتون را به جای نصب در سطح جهانی، در یک مکان جداگانه برای یک پروژه خاص نصب کنید. به این ترتیب دیگر لازم نیست نگران تاثیرگذاری بر سایر پروژه های پایتون باشید. در این مثال، یک پروژه جدید Python 3.8 به نام my_app در داخل دایرکتوری home کاربر ایجاد خواهیم کرد. ابتدا دایرکتوری پروژه را ایجاد کنید و به آن تغییر دهید:
mkdir ~/my_app && cd ~/my_app
از داخل root پروژه، دستور زیر را برای ایجاد یک محیط مجازی به نام my_app_venv اجرا کنید:
python3.8 -m venv my_app_venv
محیط را فعال کنید:
source my_app_venv/bin/activate
با ایجاد پایتون ۳٫۴، هنگام ایجاد pip های محیط های مجازی، مدیر بسته پایتون به طور پیش فرض نصب می شود. در محیط مجازی، می توانید از pip به جای pip3.8 و python به جای python3.8 استفاده کنید:
python -v
Python 3.8.1
پس از اتمام کار خود برای غیرفعال کردن محیط، عبارت deactivate را تایپ کنید و به shell معمولی خود باز خواهید گشت:
deactivate
ما به شما نحوه نصب پایتون ۳٫۸ بر روی دستگاه CentOS 8 و نحوه ایجاد یک محیط مجازی را نشان دادیم. اکنون می توانید توسعه پروژه های Python 3 خود را شروع کنید
امیدواریم مطالب مورد پسند بوده و از آن بهره لازم را برده باشید. خوشحال میشویم نظرات و سوالات خود را در قسمت دیدگاه به اشتراک بگذارید و ما را در شتابان هاست همراهی کنید.😊